Професионална машина за вакуумиране Sico NEVS-SV

Код: SICO.NEVSV

979.02 лв.

Професионална машина за вакуумиране Sico NEVS-SV

Професионална машина за вакуумиране Sico NEVS-SV

Подходящ уред за професионална употреба предназначена за професионалния сектор ХОРЕКА, насочена е към малки бизнеси! месници, ресторанти, хотели, пицарии, кръчми, кетъринг фирми и др. Мандри  – вакуумиране на сирена и кашкавали на порции за продажба в търговски обекти Кланици и месарници – вакуумиране на различни видове месо, колбаси, кайма и др. пресни или термично-обработени месни продукти. Ресторанти, заведения, хотели – за разпределяне на продукти за една порция от ястията предлагани в менюто, бързо, икономични и ефективно приготвяне на поръчката. Машината за вакуумиране е предназначена само за опаковане под вакуум на хранителни продукти или други предмети, и за мариноване на подходящи за целта храни.

ВАЖНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

 

 • Патентованата система за магнитно затваряне , която е в състояние да намали намесата на оператора до минимум.
 • 320 мм тройна запечатваща лента , абсолютна иновация на пазара, която произвежда ефективно и дълготрайно уплътнение.
 • Времето за запечатване е регулируемо, с 10 позиции за избор.
 • Запечатването и отварянето на вакуумната камера са автоматични .
 • Професионален датчик за налягане и постоянно измерва степента на вакуум.
 • Мощна помпа, за да осигури максимална скорост и вакуум с индустриална сила , който е защитен от двоен подвижен филтър.
 • Мощен трансформатор позволява непрекъснато и интензивно използване и без риск от паузи поради прегряване.
 • Благодарение на функцията Soft Vacuum е възможно да пакетирате меки, крехки и влажни храни.
 • Двоен филтър предпазва помпата от прах, течности и замърсявания, които могат да бъдат всмукани случайно. Може да се сваля за почистване.
 • МАШИНАТА РАБОТИ С РЕЛЕФНИ ПЛИКОВЕ И РОЛКИ С ДЕБЕЛИНА МИНИМУМ 90микрона! Препоръчително е винаги да избирате за храната си висококачествени пликове за вакуумиране с необходимите документи за произход, които са достатъчно дебели и подходящи за съхранение във вакуум.

Най – важно:

 • Дължина на уплътнителната лента: 320  мм;
 • Брой на запечатващите шевове: 3
 • Превключвател ON / OFF (Вкл./Изкл.)
 • Гаранция: 24 месеца – физически лица
 • Размери:430 x 275 x 110mm
 • Тегло 6 кг
 • Скорост на вакуумиране: 25 литра / минута
 • Мощност:   650W
 • Характеристика на електрическата мрежа: 220-240 V / 50 Hz
 • Манометър за проследяване на налягането при вакуумиране
 • Противохлъзгащи крачета – 5броя
 • КОРПУС:УСИЛЕН ABS 4мм
 • EAN:8034108412351

ПРИМЕРНИ ВИДЕА! НА ВИДЕОТО Е СЪЩИЯТ МОДЕЛ В ДРУГ ЦВЯТ!

ВАЖНО!

Опаковането на хранителни продукти в условия на вакуум, се използва с цел подобряване на организацията на работа, запазване на хранителните продукти по здравословен начин и спестяване на пари:

Може да се използва в следните случаи:

Да се опаковат хранителни продукти в херметични условия, като по този начин се удължава срока на годност на храната;

за приготвяне на здравословни ястия, като меню за цяла седмица,

да запазите по-дълго марулите, зеленчуците и билките (те остават хрупкави и свежи);

във фризера се освобождава повече място;

хранителните продукти са защитени от изсушаване и окисляване;

процеса на мариноване е бърз и ефикасен (20 минути във вакуум са достатъчни);

възможно е да се опаковат месни продукти, колбаси и сирена, които преди това са били вакуумирани (ароматът се запазва);

спестявате пари, защото всички остатъци от процеса на готвене, могат да бъдат консервирани и консумирани по-късно;

всички видове плодове и зеленчуци могат да бъдат закупени през сезона, вакуумирани и съхранени на ниска температура за дълъг период от време.

Опаковането в условия на вакуум осигурява защита на много различни предмети. С помощта на машината за вакуумиране е възможно да опаковате къмпинг-аксесоари като кибрит и други предмети, които трябва да останат сухи. Чрез вакуумиране не се позволява окисляване на сребърни или колекционерски предмети, защото е елиминиран достъпът на въздух. По този начин те могат да бъдат съхранявани за дълъг период от време.

Опаковането в условия на вакуум не е подходящо за замразени храни. Всички хранителни продукти, които се развалят лесно и трябва да бъдат замръзявани е необходимо да се охладят и замразяват след вакуумиране.

Важни съвети: МОЛЯ ЧЕТЕТЕ!

1) Преди да пристъпите към процеса на вакуумиране, е необходимо да се измият ръцете, да се почистят инструментите, уреда и повърхностите, които ще се използват за рязане и вакуумиране на хранителните продукти.

2) Използвайте ръкавици, когато е възможно.

3) Опаковат се само пресни храни.

4) Храните, които лесно се развалят, трябва да бъдат замразени веднага, след вакуумиране, без се оставят дълго време на стайна температура.

5) Разпределете вакуумираните пликове равномерно в хладилника или фризера, за да се осигури бързото им замразяване.

6) Хранителните продукти, извадени от опаковката, трябва да бъдат консумирани преди срока на годност, посочен в оригиналната опаковка.

7) Вакуумираният пакет удължава срока на годност на сушените храни. Кислородът и топлината до процеси на окисляване, които намаляват съдържанието на мастни киселини в продуктите. Срокът на годност на сухи храни като ядки, кокосови орехи и мюсли, също се удължава след вакуумиране. Съхранявайте ги на хладно и тъмно място.

8) Плодовете и зеленчуците, като ябълки, банани, картофи и кореноплодни зеленчуци, трябва да бъдат предварително обелени, за да се удължи срока им на годност.

9) Някои зеленчуци, като броколи, карфиол и бяло зеле, лук, праз ОТДЕЛЯТ ГАЗОВЕ, след вакуумиране. Поради тази причина е необходимо предварително да ги бланширате и замразите.

10) За да се вакуумират и преопаковат хранителни продукти, след като са били извадени от друга такава, е необходимо да се спазват правилата за съхранение на вещи при ниски температури, след отварянето им.

11) Хранителни продукти, които лесно се развалят и са били затоплени или съхранявани в хладилник, трябва да се консумират незабавно. Храните, които са били на открито в продължение на няколко часа, не трябва да се консумират, особено ако са приготвени в гъст сос и са били съхранявани във вакуумна опаковка или друга среда, лишена от достатъчно кислород.

12) Меките и крехки продукти (риба, диви ягоди и др.) трябва да бъдат предварително замразени. След първоначалното замразяване те могат да бъдат вакуумирани и накрая поставени във фризера за дълготрайно съхранение.

Храните, извадени от вакуумната опаковка, трябва да бъдат консумирани преди да изтече фабричния срок на годност, посочен на оригиналната опаковка. След преопаковане хранителните продукти трябва да се съхраняват отговорно, като се спазват всички изисквания за стерилност и хигиена.

Допълнителна информация

Марка

Brand

Sico