PR Lazarov

PR Nasko Lazarov

PR Lazarov
No access token

Атанас Лазаров е роден 7 декември 1972 година в Благоевград.

Завършва висше образование в Югозападен Университет „Неофит Pилски“. Cлед следването си усъвършенства познанията си в медия и peĸлама в Американския университет отново в Благоевград. Изявява ce като журналист за вестниците – „Пари“, „Народна младеж“, „Бизнес и peĸлама“.

През 2005 година създава своя собствена РR агенция наречена „Профайл“, която в последствие става доста популярна в България и жъне успех. Освен като РR, Hacĸo ce изявява като медиен консултант и рекламен мениджър.

Някои от по-известните модни списания, на които той е рекламен мениджър ca Annа Сlub и Веаutу. Също таĸa консултира предавания като „Защо не“ c Марта Вачкова, ĸaĸто и „Oгледала“, много от известните лица на България от певици и артисти до големи компании.

ЗА АГЕНЦИЯТА – PRofile International

Агенция за публични комуникации Профайл поставя началото си през 2005 г. и бързо запълва своята ниша на пазара. Основател е популярният моден журналист Атанас Лазаров. Профайл създава и консултира запомнящи се събития във сферата на модата, културата, lifestyle и пътешествията. Профайл е във партньорски позиции с водещи национални тв, печатни и online медии.

Кой всъщност е Наско Лазаров?

Медиен консултант, рекламен мениджър, PR или просто бохем ? Не знам да ти кажа, кой е?! Странен е и различен е! Креативен и неуморен. Зареден с енергия за 1000 и няма бариери пред него. Обича адски много живота и да му бъде комфортно в него.

Често медиите те улавят в светлината на прожекторите. Винаги ли държиш да си в центъра на събитията? Не държа на всяка цена, но работата ми като медиен консултант изисква публичното появяване.Хубавото е, че като журналист аз съм бил и от другата страна на събитията и познавам в детайли същността.Това разбира се ми помага и в работата. Да съм по-силен, по-пробивен, по- конкурентноспособен. Ако днес ти не кажеш кога е рожденият ти ден, няма подаръци, няма приятели. Такъв е пиара, информираш, получаваш. Продаваш успешно!!!

Ти си известен и като моден журналист. Каква роля играе модата в твоя свят? Задължително ли е за съвременният човек да е в крак с нея? Няма компромиси. В средите в които се движа непростимо е да си с дрехите на баба ми. Следя разбира се тенденциите, но не съм техен роб. Обичам да се чуствам комфортно в собствената си кожа. Кой не обича да изглежда добре?!

С твоята агенция ProFile в последно време организираш доста събития от родната музикална сцена, консултираш списания и предавания за мода и стил. Печеливш ли е шоубизнесът в България в днешно време? Не. Хората в България все още си карат по старому и предпочитат да спестят своите пари,но …похвално е че има и такива, които не отхвърлят възможностите си да наемат консултанти и да ги прадставят в медиите.

Каква е ролята на медиите във формирането на вкусовете, мненията и нагласите на българина? Могат ли хората да вярват на медиите? Медията е невероятна сила. След като медията съобщи, че днес черното е бяло, то наистина става така. Диктовката е голяма. Вярват, защото медиите са си изградили това доверие. Няма нищо лошо в това.

Много хора смятат, че образованието по реклама и ПР е безсмислено и че човек може да стане добър специалист само благодарение на таланта си. Съгласен ли си с това твърдение? Хората са го казали на времето, че от всяко дърво свирка не става. Не се наемам да коментирам образованието ни, но човек или си го има таланта да бъде пиар или не?! Талантът е много важен елемент в случая!!!Да!!!

Каква е личната ти формула на успеха? Чувстваш ли се успял? Формулата си я пазя в тайна. Знаете ли, че неимоверно адски труд, постоянство и креативността са в основата на всеки упех. Поставил съм си цели и ги гоня, за да ги осъществя. Имам собствена агенция за медийни консултации, но не се чуствам успял все още. Тепърва имам още върхове да изкачвам. Иначе съм щастлив и се възхищавам на постигнатото. Всеки един проект ме зарежда и мотивира за следващия.

А кой е най-големият гаф на Наско Лазаров? В ефир на 7 ТВ трябваше да представим нечупливи чаши на мой клиент. Счупи се чашата след като експериментирах да я изпусна на пода , а аз на майтап казах, че сега ще бъда уволнен и моите любимци от „Господари на ефира“ уловиха този момент. Беше забавно. Получих много забавни есемеси от приятели.

Каква професия би си избрал, ако не работеше в сферата на медиите и рекламата? Би ли се включил в политиката например? Не. Не ме влече политиката. Моряк може би?! Винаги съм се възхищавал на свободата да плаваш и обикаляш света.

Ще споделиш ли какви са бъдещите ти амбиции? Запазвам правото си да не споделям. Прекалено много се крадат идеи в страната ни. Случвало ми се е много често да споделям и да виждам след това идеите си я на витрини, я на събития…

 • Организатор на редица конкурси за красота, гала вечери и BИΠ събития.
 • Работи с БНТ, бТВ, Нова телевизия.
 • Консултира предаването за мода и стил „Огледала“ и „Защо не“ с Мартина Вачкова.

Награди

Носител на престижните награди – международна награда „Човек на 21-ви век“[1], лично връчена му от телевизионната легенда Иван Гарелов. *

„Знаменитост на годината“ 2018[2]

– Носител на награда в медиите и комуникациите – Резиденция Бояна 2013

Лицензи / Органзатор / Събития

 • Собственик на международен лиценз за организиране и провеждане на моделни състезания – Топ интеранционален модел на света с Робърт Казан, Румъния
 • Основател на престижния конкурс за мъжки модели
 • Организатор на г-н София 2011, 2012, 2013, 2014, 2015
 • Официално лицензиран – г-н България 2012, 2016, г-н Menhunt – 2009, 2010, 2017, 2018
 • Официален партньор на Sofia Fashion Week 2015 – публични комуникации
 • Продуцирано в BNT WORLD HD филм Sofia Fashion Week 2015
 • Russian New Year in SaSa Fashion Food
 • Wine & Spirits Fest Bansko

Външни препратки

 

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Няма продукти в количката