Полезно

Какъв апарат за кръвно налягане да изберем?

Какъв апарат за кръвно налягане да изберем?

Какъв апарат за кръвно налягане да изберем?

Апаратът за кръвно налягане е абсолютно необходим уред в дома на всяко лице, което страда от хипертония или друго заболяване на кръвното налягане. Тези устройства ще ви помогнат да наблюдавате кръвното си налягане по всяко време.
По-точно, най-добрият апарат за кръвно налягане ще ви помогне да разберете дали лечението за вашето кръвно налягане работи правилно и да откриете своевременно потенциален здравен проблем, за да го съобщите на Вашия лекар.
Най-добрият апарат за кръвно налягане измерва систолното и диастолното налягане, както и пулса.

Видове апарати за кръвно налягане

Има два вида апарати за измерване на кръвното налягане, които можете да използвате у дома.
Ръчните модели са оборудвани със стетоскоп и надуваем маншет, който е свързан към манометъра посредством гумена тръба. Маншетът се надува ръчно, докато слушате кръвния поток през стетоскопа.

Дигиталните апарати за кръвно налягане също имат надуваем маншет и манометър, но вместо да използвате стетоскоп, те автоматично надуват маншета и осигуряват директно измерване на екрана. Ръчните апарати за кръвно налягане са неудобни, особено ако се налага сам да си измериш кръвното. Цифровият апарат за кръвно налягане ви дава точно измерване само за няколко секунди.

Памет и потребители

Съхраняването на стойностите на кръвното налягане е много важно. Когато следите кръвното си налягане, е важно да наблюдавате развитието му, за да забележите важни промени или да определите ефикасността на лекарството.
Най-добрите цифрови апарати за кръвно съхраняват стойностите за много измервания и дори позволяват персонализирана история за много потребители.
Ако само вие използвате апарата за кръвно налягане, няма да имате нужда от повече потребители, но функцията за запомняне на измерванията ви позволява автоматично да запазите историята на кръвното налягане.
При ръчните апарати за измерване на налягането, тези разширени функции не са налични и ще трябва да записвате отделно резултатите от измерванията.

Размер и материал на маншета

Всеки апарат за кръвно налягане е снабден с маншет, изработен от два вида материали: гума и найлон. Вътрешната част на маншета е изработена от гумена мембрана, която се надува с въздух и притиска ръката ви, за да измери напрежението. Външната обвивка е изработена от найлон и е снабдена със закопчаване тип велкро (лепенки) за закрепване към китката.

Размерът на маншета е важен, защото не всички маншети съвпадат с всички размери на ръцете. Добре е да измервите обиколката на ръката си, преди да изберете идеалния апарат за кръвно налягане, за да сте сигурни, че маншетът ще пасне. Неподходящият размер на маншета няма да измерва точно кръвното налягане.

Съвместимост с интелигентни устройства

Много модели модерни цифрови апарати за кръвно налягане предлагат възможност за синхронизиране на историята и резултатите от измервания с вашия телефон или таблет. Те обикновено съответстват с използването на конкретно приложение, което дори може да изпраща по имейл резултатите на Вашия лекар. Тези приложения са съвместими с операционните системи Android или iOS.

Важно е да сравните най-добрите апарати за кръвно налягане, за да разберете от кои функции имате нужда. Въпреки че всички продукти имат една и съща цел, някои от тях са по-лесни за употреба от други, особено ако нямате специализирана медицинска подготовка.

ВИЖ ВСИЧКИ Апарати за кръвно налягане

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Няма продукти в количката