Събития

Бутикови винарни и лимитирани спиртни напитки очакват посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko

Бутикови винарни и лимитирани спиртни напитки очакват посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko

Wine & Spirits Fest Bansko ще се проведе за първа година в Банско в Kempinski Hotel Grand Arena Bansko в две зали Витоша и Пирин. Форматът е предшественик на добре познатите и посещавани през годините издания на Rakia & Spirits Fest Sofia и Wine Fest Burgas.

Посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko ще могат да дегустират около 200 продукта на над 20 изби местни производители, вносители и дестилерии, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място на специални цени. Лично самите производители, технолози или професионалисти, добре запознати с продуктите, ще бъдат на място да отговарят на въпроси и да се запознаят с гостите на фестивала.

Бутикови винарни и лимитирани спиртни напитки очакват посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko

Събитието ще събере качествени български вина от бутикови изби като: Вила Юстина, Винекс Преслав, Винарско имение Драгомир, Four Friends, Black Sea Gold Pomorie, Винарна Свищов, Trastena, Кубера. Дебют и първо представяне на вината Glushnik Vineyards и Haralambievi Family Vineyards and Winery

Бутикови винарни и лимитирани спиртни напитки очакват посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko

Голямо разнообразие на вина от Италия – регион Пуля от Аржентина (Dona Paula) и Чили (Santa Rita).

Разнообразие ще има и при спиртните напитки като посетителите ще имат възможността да опитат български, сръбски, босненски и турски ракии. Един от акцентите на фестивала ще са плодовите ракии от Босна – дюля, кайсия, слива и други. Много и различни ракии ще има и българската Дестилерия Исперих  от смокиня, пъпеш, тиква, череша, праскова, круша, арония и други. От сръбските ракии ще има плодови, гроздови, сливови и отлежали, както и характерния виняк – гроздово бренди, отлежало няколко години в дъбови бъчви, тройно дестилирано.

Бутикови винарни и лимитирани спиртни напитки очакват посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko

Българска водка от хинап и китайска напитка от ферментирало сорго също ще бъдат част от асортимента на изложението.Арменско бренди със златни частици-23 карата ядливо злато. Високо качествено бренди с дългогодишна традиция в производството. Спечелило многократни награди в Полша, Русия и Германия за качество, както и водещ продукт на пазара в споменатите горе държави. Като неразделна част от събитието ще има и вкусни антипасти и разядки от Саленто, регион Пулия, Италия, както и българско сирене с трюфели . Поради естеството си, вкусното сирене е квалитетен продукт, различен и скъп, който се намира в бутикови вериги ресторанти и магазини. Това е истински неоткрит български вкус, който ще имате възможността да опитате и да си закупите по време на фестивала.

Двама от посетителите на фестивала ще спечелят – колекционерски бутилки вино „‘Dornish Wine“‘ от сериала на НВО Game of Thrones и вино № 8 Христо Стоичков.

Бутикови винарни и лимитирани спиртни напитки очакват посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko

Kempinski Hotel Grand Arena Bansko /зали Витоша и Пирин/

31.01 – 01.02.2020

13:00 до 21:00

Wine and Spirits Fest Bansko 2020 се реализира с подкрепата и любезно съдействие на община Банско.

Facebook – Wine and Spirits Fest Bansko 2020

Билети на място или на: eventim.bg и Bilet.bg

Медиен партньор: PR Lazarov – Profile International

 

На място ще може да се запознаете с продуктите на следните винарски изби:

 • Вила Юстина – разположена в покрайнините на Родопската Яка в село Устина, регион с богата винена история.“Вила Юстина” е основана в края на 2006 г. с идея за изграждане на малка бутикова винарска изба, за преработване на 300 т. грозде от собствени масиви и отлежаване на качествените вина в дъбови бъчви.
 • Винарско имение Драгомир – Създаването на Винарско имение Драгомир е продиктувано от мечтата на двама български енолози да променят представите за българското вино – атрактивно, интересно, с постоянно качество през годините, разнообразие във вкусовете на отделните марки
 • Four Friends – се появява на родната сцена и веднага се отличава с изключителния вкус на своите вина. Винарската изба разполага с над 40 хектара лозови насаждения в най-подходящия за отглеждане на грозде регион в България – Тракийската низина. Имението е сгушено в землището на с.Горно Ботево, източно от град Стара Загора.
 • Black Sea Gold Pomorie – Изключителното вино се прави от изключително грозде. Разположено на морския бряг, Поморие се слави като един от най-добрите тероари за отглеждане на бели сортове грозде.
 • Винарна Свищов е сред най-старите винарски изби в България с над 70 годишна история, опит и традиции.Избата разполага със собствени лозови масиви с площ около 4 000 дка, намиращи се в района на гр.Свищов. Винарната е носител на множество отличия и награди от местни и международни конкурси.
 • Glushnik Vineyards -Бутиковата изба Глушник безспорно се радва на добър прием. Качествените вина, издържани във френска стилистика, са на път да се наложат сред ценителите на виното у нас със своята елегантност и визия.
 • HARALAMBIEVI Family Vineyards and Winery – Вече 10 години HARALAMBIEVI се грижат старателно за над 85 ха собствени лозови насаждения в региона на Плевен. Избата е тясно специализирана в производството на къси серии вина от местните създавани в Плевен сортове Кайлъшки мискет и Рубин.
 • Винарска изба „Ямантиев“ Ивайловград -Избата е изцяло частна собственост и е с традиции в производството на качествено червено вино. Произведените вина от тази изба се отличават с интензивно обагряне, висока плътност, наситен аромат с топъл, южен характер и значителен потенциал за дългогодишно отлежаване.
 • VIA ANTICA е малка семейна винарна, която се намира в с. Белица, между южните склонове на Сакар планина. Произвежданите вина са в малки серии между 300 и 4000 бутилки. Част от тях отлежават в 225 литрови български дъбови бъчви. Друга част се бутилира без отлежаване, запазвайки по този начин свежият им плодов характер.
 • Арониада – Агро ЕООД е основана през 1995г. Компанията развива отглеждане на биологични насаждения от арония и произвежда биологични сокове от пресни плодове арония, витаминозни нискоалкохолни напитки от арония, сушени плодове арония, оцет от арония и др.Арониада – Агро ЕООД притежава европейски (EU) и японски (JAS) сертификати за био производство, както и сертификати Kosher и Halal.
 • Малиново вино Кубера – Насажденията на малиново вино Кубера се намират в южното подножие на Стара планина на 450м. надморска височина в средата на Розовата долина в близост до град Сопот, едно от най – благоприятните по климат места в България.
 • Фирма „Ле Море България“ ООД представя на българския пазар типични продукти от Саленто, регион Пулия!
 • Best Wine представят вина от (Dona Paula) Аржентина и Чили (Santa Rita).
 • Фирма “Геслин ООД” представлява и две от най-отличителните винарни на Турция – Кайра (Kayra) и Каваклъдере (Kavaklidere). Винарна Каваклъдере е най-старата и добре позната изба на Турция. Те произвеждат както типични местни сортове – окюзгьозу и боазкере, така и традиционни сортове като Шардоне, но отгледани в Турция, от което придобиват особен характер.
 • Friends Fun Wine® са предназначени за активните съвременни хора, които търсят добър и вкусен продукт, вписващ се в рамките на техния начин на живот – енергични, социални и жизнени. Те са свързани с „приятната и забавна страна“ във всичките ѝ форми: спорт, танци, музика, пътуване, различни занимания, партита и хранене.

Фестивалът ще зарадва своите посетители и с голямо разнообразия от спиртни напитки, представени от следните дестилерии:

 • Дестилерия Исперих е семейна дестилерия, произвеждаща по най-съвременна технология натурални плодови ракии и дестилати с марката Ракия Исперих. Дестилерията е разположена в гр. Исперих на площ от 80 дка. От 2016 г. семейство Муса непрестанно инвестира в модернизиране на производството.
 • HINAПSKA® е търговска марка, под която в три продуктови категории можете да откриете следните продукти: Натурален Ликьор от Хинап, отлежал допълнително в дъб за подобряване качествата на напитката;Сок от Хинап изцяло разработен и произведен в България ; 100% изсушен Хинап без костилка.
 • Винекс Преслав – Създаден през 1948 година, Винекс Преслав и до днес е един от лидерите в производството на висококачествени вина и високоалкохолни напитки.
 • Рустик Резерва ООД представя уникален ръчно приготвен джин и плодови джин ликьори, изцяло от български растителни съставки и специално подбрани ръчно набрани плодовe. Без изкуствени аромати, без добавени оцветители, без консерванти
 • Плодовите ракии от Босна с марка Zlatna Rakija – дюля, кайсия, слива и други.
 • Фирма “Геслин ООД” е ексклузивен представител и на най-продаваните анасонови напитки в световен мащаб – Yeni Raki и Tekirdag. Националната напитка на Турция се отличава с високо качество, дължащо се на подбраните продукти, които се използват, двойна и тройна дестилация и безкомпромисни производствени стандарти.
 • ФИБ ТРЕЙД ЕООД ще покаже голямо и разнообразно портфолио от : абсент, узо, уиски, традиционен немски билков ликьор, сливови ракии и единствената водка с ксилитол (от финландска бреза) Laplandia Eclipse Limited Edition – Тази бутилка е истинско съкровище, не само заради отличните ѝ качества, но и заради 24 каратовата златна декорация.
 • Маутай България ще представи най-популярната марка байджу – националната спиртна напитка на Китай.
 • Rakia Shop.eu – екип сформиран от ентусиасти, които обичат ракията не само като напитка, но и като важна част от наследството на Балканите.
 • Union gold – Представят арменска ракия със златни частици и черна водка, тя е инфузия на билки. В асортимента си имат висококачествена водка от Беларус и Армения, както и десертно вино от 100% нар .
 • Българско сирене с трюфели представено от неговия създател шеф Радичев . Това е истински неоткрит български вкус, който ще имате възможността да опитате и да си закупите по време на фестивала.
 • Био ядки Ники- Избирайки продукти с био произход, освен че осигурявате полезна и здравословна храна на Вас и семейството Ви, Вие допринасяте за опазване на биоразнообразието и природните ресурси!

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Няма продукти в количката